DETTE er hvorfor du aldri bør la hunden slikke deg i ansiktet!

11393

Mange hundeeiere gjør det. Til og med ukjente vil hilse på hunder og gjør det. De stikker ansiktet sitt i ansiktet til hunden og lar dem slikke med deres store, klissete tunge. På deres egne lepper til og med!

Vi tenker ikke ofte over det. Det viser seg at dette er en ganske ekkel handling som du antageligvis ikke vil gjøre igjen etter å ha lest og sett dette!

I tillegg går det rykter om at en hund sin munn er renere enn et menneskes munn, men det er feil.

Her er hva Marty Becker, forfatteren av boken «Chicken Soup for the Dog Owner’s Soul», sier om hvor skitten en hund sin munn egentlig er:

Er hundemunner virkelig renere enn menneskemunner? 

Nei. Det er en myte.

Dette er hva John Oxford, professor i virologi og bakteriologi hos Queen Mary University i London, har å si om denne falske forestillingen:

«Alt du trenger å gjøre er å se og lukte, og du vil skjønne at det ikke er sant. Vi mennesker gir jo hverandre en liten klem når vi hilser, mens hunder snuser hverandre i baken.»

Han legger til:

«Det handler ikke bare om hva som er i spyttet. Hunder bruker halve livet sitt på å snuse omkring og lukte på andre hundebæsjer helt til snuten deres er full av bakterier og virus av alle slag.»

De bakteriene og virusene kan forårsake tilstander som er ødeleggende for menneskers helse, som en kvinne fra Storbritannia måtte lære på den vanskelige måten.

 

[adsense2]

 

Bare fordi en hund er søt, betyr ikke det at tunga eller snuten deres ikke har vært borti skitt. Ekle virus og bakterier kan gi mennesker noen fæle helseeffekter.

En britisk kvinne fant ut av dette først da hun fikk en infeksjon fra sin elskede hund.

Det var da stemmen hennes begynte å snøvle da hun snakket med folk på telefonen at hun skjønte at noe var galt.

Helsen hennes begynte straks å bli dårligere. Hun endte opp med å måtte ha to uker med intensiv behandling og antibiotika for å bli frisk.

Det var capnocytophaga canimorsus-bakteriet som var årsaken, som vanligvis finnes i katters og hunders munn.

I Storbritannia har det vært 13 andre slike tilfeller, men det er ikke den eneste bakterien som kan smitte.

Det er ikke den eneste sykdommen Fido kan smitte deg med.

Det er også ringorminfeksjon.

syk1

Det er faktisk en av de infeksjonene som hunder har lettest for å ha med seg. Alt du trenger er et kyss fra Fido, og hvis han har ringormbakterier rundt munnen, vil du også ha det snart.

Så er det MRSA (meticillinresistente staphylococcus aureus). Det produserer ekle skader, og alt som trengs er et slikk fra hunden. Hunder trenger ikke å frykte MRSA, men de kan bære på bakterien, og hvis du får den, kan ting bli stygt. Da kan du få staphylococcus aureus, som gjør deg resistent mot penicillin.

 

syk2

MRSA-infeksjoner hos mennesker, som produserer skader som det vi ser på bildet ovenfor, kan forekomme av et slikk fra hunden.

Som sagt, så kan hunder bære på denne bakterien uten at det nødvendigvis har noen effekt for dem, men hos mennesker er det farlig.

syk3

Det er på tide å revurdere måten vi viser kjærlighet for hundene på. Tenk over dette neste gang hunden din vil slikke deg i ansiktet, eller vil hjelpe deg med å lege et sår ved å slikke det. De potensielle konsekvensene er definitivt ikke verdt det.

Del denne med vennene dine om du vil advare dem, og se videoen nedenfor!