Han legger ett egg i en krukke med jord. 6 uker senere? Dette må alle som elsker hagen sin se!

140743

Jeg skal innrømme at jeg selv ikke har særlig grønne fingre. Så hva gjør man når man ikke er begavet nok til å drive på i hagen, men fortsatt elsker å fiske og stelle med hagen? Tja, man kan alltid høre på det proffe. Dette trikset kan kanskje virke litt merkelig, men det sies å gjøre underverker for veksten og plantene dine.

DU TRENGER:

– Krukke
– Jord 
– Ett rått egg

Først og fremst behøver du finne en plass der du kan plante dine vekster, ut ifra hva du vil gro.

hag1

Mange vet kanskje fra før av at eggeskall kan gjøre underverker som gjødsel i jorden, ettersom skallet inneholder kalcium og andre viktige mineraler. Men ett helt egg sies å gi ende bedre resultat, ettersom alle emner innenfor skallet gjør at dine vekster kommer til å trives. Stoffene i egget gjør også at røttene ikke råtner.

hag2

Ta din pot og fyll den med cirka 5 centimeter med jord. Plasser ett rått egg i midten av krukken og dekk over med mer jord. Ettersom hele egget legges i jorden kommer næringsstoffene til å porsjoneres ut under lengre tid i takt med at egget råtner.

hag3

[adsense2]

Mange erfarne hagemestre bruker dette knepet, ofte sammen med en gammel banan. Så hvorfor ikke teste?

hag4

Så er det bare å vente og la naturen og solen gjøre resten av jobben…

hag5

Det beste med dette trikset er at du kan anvende gamle egg som har overskrevet utløpsdatoen. Istedet for å kaste gamle egg kan du prøve dette!

DEL gjerne dette tipset videre om du kjenner noen som elsker å fikse med hagen og trenger å se dette tipset!