Hvis du spiser selleri hver dag skjer DISSE 7 tingene med kroppen din!

14684

Selleri er uten tvil en av de mest undervurderte grønnsakene. Mange antar at de knaskende, grønne stilkene bare er fulle for vann og er derfor blottet for ernæringsmessige fordeler. Men dette er langt fra sannheten. Selleri har massevis av positive fordeler med seg og er pakket full av næringsstoffer, vitaminer, antioksidanter og alle slags gode ting som kroppen trenger for å holde seg frisk. Ved å spise mer selleri kan du få mange positive endringer i kroppen. Studier har vist at ved å spise selleri vil det bidra til å beskytte og styrke synet, samt få deg til å både føle deg og se yngre ut.

Nedenfor er en liste med helsefordelene selleri har for kroppen. Dette visste jeg ikke!

Anti-inflammatorisk  – Selleri inneholder visse ikke-stivelsesholdige typer polysakkarider som antas å gi anti-inflammatoriske fordeler. Den inneholder også antioksidanter som kan beskytte mot kreft og leddgikt. De som har ulcerøs kolitt, crohns sykdom eller andre problemer med betennelse i fordøyelseskanalen har stor nytte av å spise selleri fordi antioksidanter har blitt vist å effektiv mot å behandle dette.

Beskytter og reparerer skader på cellenivået – Selleri inneholder over et dusin forskjellige typer antioksidanter inkludert flavonoider, vitamin K og lunularin. Disse hjelper med å naturlig avlaste oksidativt stress og hjelpe våre organer med å fjerne skader og dermed beskytte våre celler, blodårer og organer.

Regulerer kroppstemperatur – Selleri har høyt vannnivå som bidrar til å regulere kroppstemperaturen ved både fuktighetsgivende og kjølende egenskaper på varme dager.

Forebygger magesår – Selleri kan bidra til å forhindre sår i magesekken eller tynntarmen. Den inneholder en bestemt type etanol ekstrakt som beskytter fordøyelsessystemets slimhinne. Studier har vist at selleri i stor grad øker mengden mageslim i magen som er viktig i beskyttelse mot sår, riper og lignende. Dette gjelder særlig for personer som lider av lav eller utilstrekkelige nivåer av mageslim til å begynne med.

Bidrar til å hindre urinveisinfeksjoner – Selleri er som tyttebær i denne sammenhengenden fordi den stimulerer urinproduksjonen samtidig som den bidrar til å redusere urinsyre. Dette gjør den til et utmerket hjelpemiddag som bidrar til å forebygge og bekjempe UVI og andre bakterielle infeksjoner i reproduktive og/eller fordøyelseskanalen.

Hjelper deg å gå ned i vekt – Med bare 10 kalori per pinne er det ekstremt lavt kaloriinnhold i selleri. Selleri er likevel full av vitaminer og næringsstoffer. Hjelper også til å regulere stoffskiftet og fyller deg opp, som dermed reduserer lysten din på mer mat eller snacks. I tillegg har selleri vist seg å hjelpe lavere kolesterol, forebygge høyt blodtrykk og beskytte leveren mot å bygge opp fett. Den kan også bidra til å beskytte mot visse typer kreft, men forskningen på dette området er pågående og flere studier i dette området er nødvendig.

[adsense2]

Videoen under viser disse punktene i større detalj. Husk å hamstre selleri neste gang du handler i butikken!


Dette visste jeg ikke! DEL disse utrolige helseegenskapene selleri har med vennene dine på Facebook!