Han dypper penselen i «malingen». Men hva det egentlig er? Sjokkerende!

544

Vi vet alle at forurensning er et stort problem over hele verden. Det skader planter, dyr og mennesker – og ødelegger den lille planeten vi kaller vårt hjem.

Noen ganger kan hva som skjer med verden rundt oss, selv om vi lever i den hver dag. Da kan det være lurt å se på forurensning på en helt ny måte – en måte å gjøre det på er å forvandle skittent søppel inn til nydelig kunst.

En filippinsk miljøvernorganisasjon kalt ASB-CBN Lingkod Kapamilya har laget et prosjekt for å gjøre folk mer oppmerksom på den forurensningen som ofte kan være lett å glemme – vann.
De gjorde dette ved å få tak i en kunstner som malte nydelige vannmalte bilder. Han brukte derimot ikke vanlig maling, men skittent vann samlet fra Manila’s mest forurensede steder.

Se under hvordan forurensningen blir gjort om til nydelig kunst – og forhåpentligvis hjelper folk å ta renere valg. Planeten vår er viktig!
art1 art2

Disse nydelige bildene er så vakre og delikate at man ikke skulle tro de var malt med alt skitt og møkk fra forurensede elver. De finner det i Manila’s mest forurensede steder, som er så ille at de ikke lenger kan bære liv. Pigmentene blir laget av vannet fra disse elvene og vannpassasjene. Det er vanskelig å tro at noe så vakkert kan komme av dette:

art3

Alle de farlige stoffene blir fjernet slik at det er sunt for kunstnere å jobbe med de.

art4

Fargene ble så konsentrert ned til en tekstur som minner om maling. Pigmentene representerer fargene i vannet – svart, grå, brunt og beige. De fikk navnet «Dirty Watercolor.»
art5

Fargene blir brukt på samme måte som vanlig maling, ved hjelp av vann til å gjøre fargene tynnere og vanlige malingkoster.
Flere kunstnere samlet seg og malte bilder som representerte forurensningen ved hjelp av å bruke malingen «Dirty Watercolor».
art6

Bildene og pigmentene ble stilt ut på Rockwell Center i Makati, Filippinene.

art8

 

[adsense2]

 

ABS-CBN Lingkod Kapamilya Foundation, som organisaserte prosjektet, håper at folk, ved å se på bildene, kan se på forurensning i vann på en ny måte og kanskje være flinkere når det kommer til å ta vare på miljøet. Den samme organisasjonen jobber også med å rense ut Manila’s elver, så de håper prosjektet er med på å inspirere folk til å gjøre det samme.
art7

Det er helt utrolig at noe så vakkert kan komme fra noe så skadelig som denne forurensningen.
Se noen av bildene i prosessen og hvordan malingen ble lagd i videoen under: