20. juli 2024

Hun uroer seg for en ting på stranden. Men det er ikke hennes kropp!

Hvert år gruer folk seg til strandsesongen. Kanskje de uroer seg for å vise de ekstra kiloene, for at halebeina stikker ut, for cellulitter eller hvor bleke de er. Mange av oss har fått unaturlige skjønnhetsideal med smale, veltrente og gyldenbrune sommerkropper uten en eneste skavank på, klistret fast i hjernen – og det er lett å sammenligne seg med modellene på butikkenes bikinireklamer. 

Sannheten er at det er helt naturlig med bleke kropper etter en lang vinter. Det er ikke merkelig med cellulitter, arr eller valker her og der. Det er slik vi ser ut – og det skal vi være stolte av!

Den svenske journalisten Linda-Marie Nilsson står fram og poster et innlegg på Facebook om hva hun synes om saken. «Alle størrelser er vakre», er hennes budskap. Og hennes bikinibilde åp Facebook er nå likt av 38 000 personer.

linda-mari

I innlegget skriver hun hva hun uroer seg mest over på stranden. Og det er ikke sin kropp, forteller hun.

«Det er ikke min kropp, det er ikke mine fine valker, mine søte cellulitter, mine mektige bryst som hopper ut av bikinien om jeg gjøre noe drastisk. Det er ikke min stilige rumpe osm kanskje er litt for stor til de små sol-stolene, det er ikke mine unike strekkmerker som ingen andre har«, skriver journalisten.

Det er noe annet som uroer henne når det er på tide med strand, sol og bad. Og det er: Andre mennesker.

«Det jeg uroer meg for er alle andre. Jeg uroer meg for alle som ser ut som jeg, men som skjemmes over det. Som gjemmer seg i håndduken eller aldri tar av seg t-skjorten. Som enslig titter på alle andre for å se om de titter tilbake.» 

linda-mari3

[adsense2]

Linda-Marie forteller at flere personer har skrevet til henne at de til og med lar være å gå til stranden fordi de ikke vil at noen skal se dem. Det gjør henne frustrert, skriver hun.

«Dere skal ALDRI behøve velge bort glede for at dere skjems over kroppene deres.»

Om kroppen er liten, middels eller stor – det spiller ingen rolle. Den har fremdeles samme funksjoner, den er fremdeles vårt tempel som vi bor i konstant og burde trives i – uten at vi bryr oss om hva andre synes. Derfor er de uhørt tragisk at en del kjenner at de ikke engang kan dra til stranden fordi de er urolige for hva andre skal si eller mene.

Under kan du lese Linda-Marie Nilssons innlegg i sin helhet på svensk:

linda-mari2

DEL denne om du er enig! INGEN skal skjemmes over kroppen sin, uansett hva!