3-åringen oppfører seg merkelig etter badet. Da innser tanten livsfaren og løper fram for å redde jentas liv!

2967

Nå når sommeren er her så beveger mengder av familier seg ut til nærmeste sjø, basseng eller hav for en herlig dag ved vannet. Men blant all lek og støy gjelder det som foreldre å være oppmerksomhet – for ellers kan ulykker skje.

Ett barn som det nylig kunne ha gått riktig ille for, var 3 år gamle Lizzie fra Missouri, USA. Den lille jenta falt i vannet men ble reddet av sin storebror og alt så ut til å være okei – men når hun var på vei til å sovne fortalte et familiemedlem om noe sjokkerende.

Nå advarer familie alle andre foreldre om lignende situasjoner.

Når Lizzie ramlet ned i bassenget var hennes 13 år gamle storebror Sam raskt framme og dro opp jenta. Der og da så det kritisk ut.
– Hun var grå i ansiktet, blå om leppene og øynene var inni hennes hodet. Hun spyttet ut vann og greier. Jeg vet ikke hva som skjedde, jeg var veldig redd, sier Sam til KFVS-TV.

liz1

Men etter brorens hjerte og lungeredning kom Lizzie seg igjen. Familie trodde alt var okei og faren var over.

Snart viste det seg dog at alt ikke var helt greit. Den 3 år gamle jenta ble sløv og plutselig på vei til å sovne. Men i siste sekund ruste jentas tante fram.

– Hun sa «la ikke babyen sovne», og jeg svarte «hvorfor ikke?». Da sa hun «for at hun ikke kommer til å våkne igjen», forteller moren til KFVS-TV.

Annonse:
Glad i å strikke? Billig garn og rask levering hos strikk.no
Vi har Drops Air, Vikinggarn og flotte strikkepakker!

Tanten hadde nylig lest om et sjeldent fenomen som heter sekunder drukning. Det kan inntreffe opp til 72 timer etter man har badet og pustet inn vann – og det innebærer at lungene ikke kan transportere riktig med syre til blodet. I verste fall kan det ende i at man kveles.

liz2

Symptomene for sekunder drukning er blant annet at man blir trøtt og søvnig, noe som fikk Lizzies mor til å reagere. Andre tegn å holde utkikk etter er hoste, at barnet spyr, vanskeligheter med å puste, brystsmerter, feber eller endring i humør, som at barnet blir veldig irritert eller lignende.

liz4

Familien reiste så til sykehuset der jenta ble lagt inn i 7 timer. Hadde det ikke vært for en oppmerksom tante hadde det hele kanskje endt på den verst tenkelige måten.

– Det skremmer meg og jeg er så takknemlig til Gud for at han lot henne puste igjen, sier tanten til KFVS-TV.

liz5

[adsense2]

Kunnskapen om symptomene for sekunder drukning reddet 3-år gamle Lizzies liv – og nå vil familie advare andre foreldre.

– Det kan skje med ditt barn, ditt barnebarn eller noen andre nær slektning, sier jentas tante.

Her kan du se ett videoklipp om hendelsen: 

DEL denne artikkelen – den kan redde liv!