Hun fikk store klumper på halsen av denne besettelsen. Jeg skal aldri kjøpe DETTE igjen!

13166

Ashley Trenner likte virkelig å sole seg. Ettersom hun bodde i Washington i USA, var det med hjelp av ett solarium den eneste måten å holde en mørkere hudtone 265 dager i året. Hennes farlige vane begynte på gymnaset, og med årene vokste det til en fult utviklet besittelse. I følge Skin Cancer Foundation, øker UV-lys følelsen av å ha det bra, noe som kan føre til misbruk. Ashleys vane vokste da endorfiner ble frigjort, og hun kjente at hun så bedre ut når hun hadde farge på kroppen.

Til tross for oppfordringer fra sin mor om å slutte å sole seg, trodde Ashley at hun var helt immun mot farer. Hun ignorerte irritasjonen hun begynte å kjenne. Til slutt ble det hele for smertefullt til å ignorere, så hun var nødt til å bestille time hos en hudlege.

Hva som skjedde da er noe alle burde se. Det kan redde ett liv.

ash1

Ashley Trenner vokste opp i Washington. Det triste, regnfylte klima gjorde det ikke enkelt å holde en året-rundt solbrun farge. Ashley var alltid vakker og smal – men hennes lyse hud var noe hun ikke likte. Så, i 15 år, besøkte hun solarium flere dager i uken.

ash2

Ashley var utadvendt, snill og hadde mange venner som elsket henne. Men lik som mange tenåringer og unge kvinner, led hun også av lav selvtillit og dårlig kroppsoppfatning.
Men ettersom tiden gikk, ble Ashley beroliget av UV-stråler og umiddelbar tilfredsstillelse av å se hennes mørke hudfarge.

ash3

Når hun var i 20-årsalderen, ba hennes mor henne om å slutte å sole seg. «Jeg trodde jeg var uovervinnelig og aldri skulle få hudkreft,» skrev Ashley på sin blogg.
Ved 33 års alder, fikk hun diagnosen melanom (den farligste formen for hudkreft).

Svulster og lymfeknuter ble fjernet, og i tre år holdt hun seg kreft-fri. Men i november 2009, merket Ashley en svart og blå klump på hennes høyre hofte. Melanomen kom tilbake, og denne gangen så det ikke bra ut.

ash4

På sitt dødsleie avslørte Ashley sitt siste ønske. «Hvis det er en persons liv jeg kan påvirke, så er det en vakker gave jeg kan gi til noen.»
15 mars 2013 gikk Ashley bort etter en syv år lang kamp mot melanom.

Drevet av Ashley sin historie, har Oregon og Washington innført strengere regler for bruk av solarium. På ett årsdagen for sin død, skrev hundrevis av studenter under på en underskriftskampanje hvor de lovet å aldri bruke solarium.

Ashley sin historie er noe alle burde se, for det kan bokstavelig talt redde liv. Vennligst del dette med venner og familie på Facebook, hold deg unna solarium og husk SOLKREM i sommer!

Se selv i videoen under: