21. juli 2024

En bileier ble fulgt av 20 000 bier i TO DØGN! Men du gjetter aldri hvorfor!

Metro.co.uk skiver at en stakkars bileier ble jaget av en sverm med omtrent 20 000 bier i 48 timer.

Bilisten fra England hadde ingen ideer om hvorfor alle biene plutselig hadde svermet seg om hans Mitsubishi Outlander. Derfor søkte han hjelp for å få vekk de ubudne gjestene.

Hos Pembrokeshire Beekeepers fant de til sammen et svar på denne underlige hendelsen. Biedronningen hadde tulla seg inn i bagasjerommet, og siden bier følger lederen sin, svermet de seg rundt bilen nærmest i et forsøk om å redde deres bortkomne overhode.

 

«Vi tror at dronningen må ha blitt tiltrukket av noe i bilen – kanskje noe søtt, og på den måten forvillet seg inn i bagasjerommet. Biesvermen på over 20 000 bier hadde fulgt dronningen rundt og satt seg på bilens bakside. Derfor kom jeg med en pappeske, som jeg forsiktig prøvde å vifte biene over i», forteller bieavler Roger Burns. Han plasserte pappesken på taket på bilen og ventet på at biene skulle samle seg oppi den.

 

 

bier

Roger og de fem andre bieavlerne lyktes med å lokke biene óg dronningen oppi esken. Uheldigvis kom et vindkast og kastet esken over ende, som førte til at dronningen dro tilbake i sitt skjul inne i Mitsubishien.

 

[adsense2]

 

«Jeg fikk ca 15-20 biestikk ut av innsatsen min, men da vinden tok esken, fløy dronningen tilbake i bagasjerommet. Uheldigvis var jeg der så tidlig på morgenen, og den lettere skremte bileieren valgte litt uforklarlig å kjøre avsted uvitende om at biedronningen hadde fløyet inn i bagasjerommet igjen», forteller han.

Dagen etter fikk bieavlerne høre at noen hadde sett en Mitsubishi med en hel biesverm sittende på baksiden.

Den uheldige bileieren har dog blitt kvitt dronningen og hennes sverm.

Del denne med vennene dine!