Hun poserer for ett vanlig bilde. Da titter kjæresten ned og ser DETTE på hennes ben.

214767

Når Meagan Bernard var i tenåringene og kom i puberteten utviklet hun lymfødem i ett av beina, som gir hevelse ved veskedannelse. Det er vanskelig nok for unge jenter og gutter å være i puberteten men for Meagan var det enda verre. Hun ble mobbet på skolen og fikk stygge kallenavn og gjorde alt hun kunne for å skjule beinet.

Når Meagan var 24 år hovnet hennes ben opp til mer enn det dobbelte av størrelsen. Hun nektet til å med å vise beinet til sin kjæreste, som ikke ante at hun hadde lymfødem.

Plutselig skjedde et noe. Etter å ha hatt det dårlig i flere år bestemte Meagan seg for å «komme ut» med sykdommen sin. Hun kunne nå vise benet bart og stilte til og med opp som modell i en profesjonell fotografering.

Lymfødem innebærer at en kroppsdel hovner opp på grunn av at veske samles der. Ofte handler det om armer eller ben. Lymfødem kan oppstå etter at lymfekjertler opereres bort eller blir skades, og det kan også være medfødt. Det er ingen kur.

lymf1

For Meagan Bernard kom lymfødemet i 15-årsalderen. Hun syntes det var veldig vanskelig og hun kjente seg unormal, ensom og hadde tanker om selvmord. Hun nektet også å prate om det med venner og sin familie. I stedet gjemte hun sitt hovne ben i store klær og nektet å gå i kjoler. Hun ble mobbet på skolen for benet sitt.

 

[adsense2]

 

lymf2

Det gikk til å med så langt at Meagan hadde det så dårlig at hun skrev et selvmordsbrev til sin far. Hun tenkte at hun ikke klarte det lenger.

Meagan kan ha opp til tre liter ekstra veske i sitt ene ben, og en gang når hun var 24 år gammel hovnet benet opp til mer en dobbelt størrelse fra det «normale» benet.
Når hun ble eldre begynte hun å date en gutt som heter Robert Neidenfeuhr. De var sammen i to år – uten at hun pratet om sykdommen sin. Istedet gjemte hun alltid benet under en dyne, hadde store klær på og viste seg aldri  i bikini.

lymf3

En dag forandret det seg.

For noen år siden viste Meagan beinet sitt for første gang. Hun bestemte seg for å være åpen om sin lymfødem, i håp om at unge jenter som lider av samme ting ikke skal behøve å håndtere det alene.

lymf4

Nå har Meagan Barnard stilt opp på modellbilder der hun viser sitt ben, og hun har fått spørsmål om hun vil stå mer modell. Gjennom å vise sin kropp vil hun få jenter til å akseptere seg selv som de er.

DEL gjerne videre om du og synes Meagan er en inspirerende, sterk og vakker jente! Det er flott at hun viser at man må være trygg og sikker på seg selv – uansett hva!