Det ser ut som ett vanlig basseng, men se når vannet renner over kanten. Lekkert!

1042

De fleste mennesker drømmer om å ha eget basseng. En liten privat oase der du selv kan komme deg unna stresset fra hverdagen og nyte skolen, eller en plass der venner og familie kan samles for avkobling.

Men å ha ett basseng i din egen hage kan også ha sine ulemper. Den tar opp mye av plassen, passer ikke alltid så bra inn med resten av omgivelsene og du trenger ofte masse kjemikalier for å holde vannet rent.

Det finnes heldigvis en hel del heftige og mer naturvennlige alternativ, som denne familien i Sveits bestemte seg for å bruke når de bygget sitt eget basseng. Faren i familien la ut prosjektet sitt på Imgur og jeg må si at forvandlingen på den lille gressplenen gjør meg helt satt ut!

Bassenget er lagd av helt naturlige materialer og har en miljøvennlig filtrering- og rengjøringsystem, slik at ingen sterke kjemikalier trenger å brukes.

Selvsagt blir man fristet til å ta seg en svømmetur!

bas1

Når prosjektet startet i 2011 så familiens hage ikke særlig spesiell ut. Første steget var å skisse ut plasser den bassenget skulle ligge. Den svartskissene rektangelet skulle være ett dypere område, mens den hvite linjen markerer kanten av dammen.

bas2

Neste steg var å kjøre fram gravemaskinen og begynne å jobbe.

bas3

Når hagen ble revet opp, ble det lagt rør til filtreringssystemet, som ble plassert i garasjen.

bas4

Når utgravingen var ferdig, var det på tide å legge over en slags duk. Som dere kan se tar bassenget opp en stor del av familiens hage.

bas5

Deretter ble det lagt presenning over duken, for å holde vannet i bassenget inne og ikke la det renne ut i jorden rundt.

bas6

Neste steg var å fylle bassenget med stener og grus, ingen lett oppgave.
«Vi var fem menn som arbeidet rundt åtte timer for å fikse dette, vi var slitne når solen gikk ned», skriver faren i familien.

 

bas8

Når «veggene» var klare, behøvdes det og sten i bunnen av bassenget.

bas10

Den lille gropen ble så fylt med vann. Men det er ikke ferdig enda…

bas11

I stedet fylte de på med enda mer vann, slik at det rant over å fylte hele området med vann. Slik lagde de på en måte en naturlig dam, der man kan vasse føttene om man ikke er lysten på en svømmetur.

bas7

Ettersom prosjektet tok ganske lang tid fikk bygget legges under is på vinterhalvåret. Familiens katt var veldig nøye med å inspisere slik at alt gikk riktig til…

bas12

I stedet for å anvende ett tradisjonelt filtreringssystem, blir alt vannet renset i garasjen.
Vannet passerer igjennom en serie av materiale, fra finkornet grus itl skum, før det blir pumpet inn i dammen. Dessuten er vannet behandlet med ett UV-lys og en miljøvennlig kjemisk blandet, som stopper veksten av alger og bakterier.

bas13

Lampene ble installert i den dypere delen av bassenget.

bas14

Familien har også pyntet bassenget med lekre detaljer. Du kan for eksempel se fonten, lengst til høyere.

bas15

Våren 2012 var det på tide med neste fase. Familien ville ikke bare ha en vakker dam, de ville også ha en veranda der de kunne sitte og nyte sitt nye basseng.

bas16

 

[adsense2]

 

Treverket gjør slik at familien kan sitte nære bassenget og se utover vannet.

bas17

Det strekker seg langs hele dammen, slik at det finnes mye plass å sitte på.

bas18

Er det ikke fantastisk! DETTE kunne jeg ønske jeg selv hadde i hagen. DEL om du er enig!

 


Vondt i magen?