Ida ble kvitt pollenallergien sin. Hun sluttet bare å spise DETTE!

80135

Det er mange som sliter med kraftig pollenallergi. Til tross for at man anvender allergitabletter, nesespray og øyedråper blir noen rett og slett ikke kvitt den plagsomme allergien.
Når våren kommer er det mange som sliter, og antall rammede har økt kraftig de seneste årene.

En av de rammede er 17-år gamle Ida Hultberg som har lidd av vanskelig pollenallergi i flere år. Men når hun og hennes mor forsøkte forske litt mer rundt emnet, bestemte de sg for å teste ut å la være å spise en tilsetning i maten som forvandlet alt.
Den aller vanligste formen av pollenallergi er den mot pollen fra bjørk eller gress og symptomene, som innebærer blant annet røde, kløende øyne, rennende nese og nysing er mange ganger veldig slitsomt for den som er rammet.

poll1

Ida Hultberg, 17, har lidd av pollenallergi i flere år. Men nylig fikk hun og hennes mamma Karin opp øynene for sammenhengen mellom pollenallergi og sitronsyre. Og det de oppdaget skulle få uventede positive konsekvenser for hennes allergi.

Etter å ha søkt rundt litt på nettet innså nemlig mamma Karin at sitronsyre ikke var noe naturlig sitronemne, men det utvinnes i stedet av ett svartmugg som tilhører samme muggfamilie som husmugg.

De bestemte seg, mor og datter, for å unngå all mat som inneholder sitronsyre.

– Det var da vi forstod hvor mye som inneholder sitronsyre, eller som det ofte blir kalt E 330, E 331, E 332, E 333, E 380, E 1505 eller citric acid, forteller Karin. At dette var i marmelade, syltetøy og saft, det visste jeg ettersom sitronsyre er i oppskriften på hvordan man lager saft. Men at det finnes i yoghurt, aske, kjeks, kaker, is, godteri, chips mm hadde jeg ingen anelse om, sier Karin Hultgren til Hemmets Veckotidning, som først la merke til historien.

poll2

Og ganske snart begynte Ida å merke store forandringer.

 

[adsense2]

 

– Plutselig trengte jeg ikke lenger ta mine øyendråper og snart «glemte» jeg til og med nesesprayen, og det funket jo enda, forteller Ida.

Metoden med å kutte ut sitronsyra av kosten for å mildne eller bli kvitt sin allergi har fått stor oppmerksomhet de seneste årene og ble oppdaget først av Hässleholmsbon Irene Hultqvist sin sønn som ble mye bedre når han sluttet med mat som inneholdt sitronsyre, noe hun forteller mer om i ett intervju med Hemmets Veckotidning.

På Facebook finnes gruppen «Fri fra allergi gjennom å unngå sitronsyre», som har drygt 7500 medlemmer i skrivende stund. I gruppens beskrivelse står det blant annet:

«Kan man bli kvitt sin allergi? Vi er mange som har erfaring med at man enkelt kan bli kvitt symptomene sine uten medisinering. Løsningen er helt enkelt å kutte ut all E330 (sitronsyre) ut av kosten. Dette har vist seg være en metode som fungerer for de fleste typen av allergier som høysnue eller allergi mot dyr.» 

poll3

Her er noen ting du kan gjøre for å gjøre allergien din mindre framtredene under pollensesongen. Tenk blant annet på å:

* Lufte på soverommet på natten eller tidlig på morgenen da pollenholdet er lavt.
* Ikke henge klær eller sengetøy til lufting eller tørking utendørs.
* Unngå å være på nyklipt plen, eller klippe plenen når det er vått dugg.
* Skyll bort pollen fra håret før du går til sengs.
* Unngå kontakt med kjæledyr som har vært ute og har fått pollen i pelsen.
* Hold vinduene lukket i løpet av dagen.
* Skift klær etter du har vært ute.
* Følg pollenvarsel for å være forberedt for høye pollen nivåer i luften.

Om du har venner eller bekjente som lider av pollenallergi kan det være lurt å dele dene artikkelen videre, slik at de kan finne ut hvor mye det hjelper å kutte ut sitronsyre fra kosten.