Hele skolen blir sjokkert når de ser ballkjolen hennes. Når de zoomer inn skjønner jeg hvorfor. WOW!

102257

For noen år siden gjorde Elizabeth Rasmuson seg klar for sin største kveld hittil i livet: skoleballet.
Men istedet for å gå å kjøpe en ballkjole som de fleste annet, bestemte tenåringsjenta seg for å ta risken og gjøre noe annerledes. Hun ville skape en egen, unik kjole. Men når hun fortalte hvordan hun ville gjøre det trodde vennene først at hun var gal. Noe de kom til å angre senere…

For til tross for at Elizabeth lagde kjolen sin av gamle tyggegummipapir, lykkes hun virkelig å skape en minneverdig kjole som fikk hele skolen til å applaudere.

Hun brukte mange timer for å få ferdig prosjektet, hele tiden med tanke om at kjolen skulle bli så enkel som mulig. Hun hadde hørt om jenter som lagde ballkjolene sine av teip, men ettersom hun likte fargen på tyggegummipapiret tok hun det istedet. Ikke nok med viljestyrken til å fullføre sin egen kjole – hun lagde også en matchende klesdrakt til sin kjæreste.

En ballkjole av tyggegummipapir virker kanskje merkelig i starten, men resultatet er mye mer imponerende enn hva jeg kunne forestille meg…

teip1

Det var i 2010 at Elizabeth Rasmuson, en gymnaselev i Iowa, valgte å lage sin egen ballkjole – ved hjelp av tyggegummipapir.

teip2

Først tegnet Elizabeth opp ett mønster for kjolen, men den mest tidskrevende delen av prosessen var å flate ut og skjære av endene på papiret.
Hun brukte siden strykejern som ett slags lim for å holde sammen kjolen og gjøre den sikker.

teip3

«Jeg hørte om noen som lagde en kjole av teip og syntes det var kult. Jeg har alltid likt fargene på tyggegummipapir, så jeg ville bruke det», forteller Elizabeth til AP.
Med hjelp fra kjæresten Jordan samlet hun sammen papir i ulike farger. Hun sa seg ferdig med regningen etter hun hadde fått tak i omkring 200 stykker.

Etter noen dagers slit var hun ferdig. Resultatet? Utrolig!

teip4

For å ta det helt ut lagde også Elizabeth en vest til kjæresten, i matchende farger. Hele skolen ble overrasket da de så paret gled inn på ballet sammen.

teip5

[adsense2]

Enig i at det ble fint? Og se så forelskede de ser ut!

teip6

Elizabeths mor, Dawn, er imponert over at hennes datter våger å skille seg ut og lage noe eget.
«I dagens samfunn er det mange jenter som er urolig over å ikke passe inn. Alle vil se likedan ut», sier mamma Dawn.

teip7

Uansett hva man synes om kjolen må man være enig i at Elizabeth virker som en klok jente med hjertet på riktig sted, krydret med en stor porsjon kreativitet og vilje.

DEL gjerne om du og synes hun er kreativ!