Elevene gjør seg klare til prøven. Men da de ser DETTE på skrivepultene sine…

828

Alt er ikke bedre i USA, men denne læreren burde være en inspirasjon for sine norske kolleger.
Når vi ser tilbake på vår skolegang tror jeg de fleste av oss har en lærer vi husker ekstra bra, ofte er det nettopp denne læreren som fikk oss til å tro at alt var mulig.

Å gå på skolen handler mye om å lære seg nye saker, men også om å våge stille kritiske spørsmål og vokse som menneske. Det finnes ikke noe som gir en elev med trygghet enn å vite at læreren alltid stiller opp.

Uansett om du går i første klasse eller på universitetet, så er læreren i ryggraden av opplevelsen. De får ikke alltid den oppmerksomheten de fortjener, så derfor skulle jeg ville løfte fram Chandni Langford, som underviser femteklassinger på Evergreen Avenue Elementary.

Bildene på hennes fine overraskelse til elevene som skulle skrive prøve har blitt delt av titusenvis – og det er ikke rart.
Hva synes du om lærerens inspirerende gest? Har du også en lærer fra barndommen som har en spesiell plass i ditt hjerte? La oss vite i kommentarene!

cha1

Alle som har skrevet en prøve vet hvor nervøst det kan være, spesielt om det er en prøvelse som kan påvirke karakteren i stor grad. I New Jersey gjør alle femteklassinger en slags nasjonal prøve kalt PARCC. Det er en standardisert test som finnes i flere delstater.

cha2

Læreren Chandni Langford visste hvilket press elevene kjente innenfor prøven, så hun bestemte seg for å gi alle barna en lite oppmuntring før skrivingen. Hun skrev en personlig hilsning til alle sine elever på benkene, med whiteboard-penn.

cha3

På ett av skrivebordene, til eleven Kwydir, skrev hun følgende:

«Kunnskap er en superkraft! Kom igjen å forsøk alltid å lære deg mer, hjelp din hjerne å vokse. Kjærlighet, hilsen læreren!»

Chandni forsøkte tilpasse sine hilsninger til elevenes personligheter og kunnskapsnivå, med fokus på hver elevs styrker. En elev, som aldri har gjort denne prøven før, fikk for eksempel en melding om at alt skulle gå bra og at eleven ikke trengte å uroe seg for mye.

cha4

I stedet for å undertegne tekstene med «Mrs. Langford,» skrev hun istedet, «deres lærere.» En bra måte å vise barna at alle lærerne på skolen ville bidra til elevens utvikling og se dem lykkes. Hun la også igjen ett par bakverk på hvert skrivebord, som en ekstra oppmuntring.

cha5

[adsense2]

Selvsagt blir man glad av å se Chandnis fine initiativ!? Det må være en fantastisk følelse for både elever og foreldre å vite at de er i så gode hender!

cha6

DEL gjerne videre denne lærerens herlige måte å håndtere elevers stress før en stor prøve. All heder til deg, Chandni!