Den eldre moren skrev et brev til sin datter. Nå varmer det hjerter verden rundt. Så vakkert!

26807

Før eller senere blir vi alle eldre, det er uunngåelig, og med alderen blir mange også tregere og mer distraherte.

Det er ikke alle i våre omgivelser som kommer til å ha forståelse for det. Kanskje kommer våre nære og kjære å ha vanskeligheter med å holde frustrasjonen sin tilbake når vi forteller det samme flere ganger, når vi får vansker med å gå eller når vi glemmer ting.

Egentlig er det ikke så rart, vi vil vel alle at foreldrene våre skal fortsette å være de samme personene som de alltid har vært?

Nylig dukket det opp et anonymt brev på nettet, adressert fra en mamma til hennes datter. Brevet er skrevet for den dagen da datteren kommer til å oppdage at mammaen begynner å bli eldre.

Vi ble utrolig rørt av dette brevet og fikk oss en real tankevekker når vi leste det. Her finner du det vakre brevet i sin helhet:

«Elskede jenta mi,
jeg ber deg om å ha tålmodighet den dagen du oppdager at jeg begynner å bli gammel, men mest av alt ber jeg deg om å prøve å forstå hva jeg går igjennom.

Om jeg gjentar det samme om og om igjen når vi prater, så ikke avbryt meg for å si: ”Du sa det samme for ett minutt siden”… Bare hør på meg, er du snill.

Prøv å huske de gangene da du var liten og jeg leste den samme historien for deg, kveld etter kveld, om og om igjen helt til du sovnet.

mordatter1

«Når jeg ikke vil ta et bad, så ikke bli sint og fornærm meg. Husker du når jeg måtte jakte på deg og prøve å finne på grunner for å få deg til å ta en dusj når du var en liten jente?

Når du ser hvor vanskelig det er for meg å lære noe nytt, så gi meg tid til å lære det, og ikke se på meg med det blikket… Husk elskling, at jeg har tålmodig lært deg mange ting som å spise ordentlig, kle på deg, gre håret ditt og håndtere livets utfordringer hver dag…

Den dagen du oppdager at jeg begynner å bli gammel så ber jeg deg om å ha tålmodighet, men mest av alt ber jeg deg om å prøve å forstå hva jeg går igjennom.

Om jeg av og til mister tråden når vi snakker om noe, så gi meg tid til å hente meg inn igjen. Om jeg ikke lykkes, så ikke bli nervøs, utålmodig eller arrogant. Du skal bare vite i ditt hjerte at det viktigste for meg er å få være sammen med deg.

Når mine gamle, trøtte ben ikke tillater meg å  bevege meg så fort som før, så gi meg din hånd så samme måte som jeg ga deg min hånd da du tok dine første steg i livet.

mordatter2

«Når disse dagene kommer, så ikke vær lei deg. Bare vær hos meg med kjærlighet og forståelse under den tiden når jeg nærmer meg slutten på livet.

Jeg verdsetter og takker deg for all den tid og glede vi har delt. Med et stort smil og med all kjærligheten jeg alltid har hatt for deg vil jeg bare si: Jeg elsker deg, min fantastiske datter.

[adsense2]

For et fantastisk brev, eller hva? Vi må aldri glemme de som alltid har elsket oss betingelsesløst. Del gjerne artikkelen om du ble like rørt av dette som vi ble!