27. juni 2024

Tannlegen ser inn i treåringens munn. Så spør han moren om han har drukket DETTE…

Vi vet alle hvordan sukker i mat og drikke er dårlig for kroppen, men det er også veldig dårlig for tennene.
I følge CDC, 42 prosent av barn fra alderen 2 til 11 år har hatt hull i tennene og 21 prosent av barn mellom 6 til 11 har hatt dem permanent i tennene. I 2012 rapporterte en artikkel i New York Times at barna ofte ble anbefalt å bruke narkose fordi barn var lite sannsynlig å sitte stille under de lange behandlingene.

I mars 2016, måtte en 3 år gammel gutt i New Zealand gå igjennom 11 tann trekninger på grunn av hans høye sukker inntak. I Appalachia, er det brusdrikker som Mountain Dew som er hovedsakelig regionens grunn til mye hull i tennene, som derfor er referert til «Mountain Dew Mouth».

tann1

Moren til den lille gutten i New Zealand hadde fult tåteflaska hans med brus, noe som resulterte i at han måtte trekke hele elleve av tennene hans!

tann2

Bare på ett år har den samme tannlegen som trakk den unge guttens tenner, trukket hele 60 tenner fra barn bare på ett år.

Han, sammen med The New Zealand Dental Association, foreslo at foreldre bare lot barna drikke melk og vann.
Men problemet er ikke bare i New Zealand…

 

tann3

I følge Vermont Dentistry, «Sukkerholdige drikker og snacks er ofte tilgjengelig overalt for barn. Skoler lar barn få lett tilgang til godterier gjennom automater og andre ting, og det er også veldig tilgjengelig etter skolen, da mange hjem har godteri liggende i skap eller skuffer.»

Eksperter sier det er kritisk for foreldre å passe på at barn pusser tennene, bruker tanntråd og besøker tannlegen ofte.

Men bare fordi en brus eller mat/godteri er merket «sukker-fri» betyr ikke det nødvendigvis at det er bra for tennene dine..
Se selv i videoen under!