Kvinnen mobbet 3-åringen i barnehagen for å ha «jentesokker». Morens svar? Alle foreldre burde se dette!

276

Det å se barn behandle hverandre ille er noe av det tristeste jeg vet.

Ingen barn fortjener å bli ertet eller hånet. Derfor kjente jeg hvordan det kokte i meg når jeg leste dette innlegget på facebook. En kvinne forteller om hvordan hennes sønn ble ertet fordi han «hadde jentesokker» av et annet barn foran øynene på barnets mor i barnehagen. Ikke nok med at mammaen ikke sa ifra, hun lo med og var enig i de ekle kommentarene.

Innlegget har spredt seg med en rasende fart og over 80 000 personer støtter opp moren til barnet som ble ertet med å dele hennes innlegg.
Vi voksne har ett ansvar, om vi ikke viser våre barn hvordan man behandler medmennesker – hvem skal da gjøre det?

Til moren som hentet barnet sitt fra barnehagen. Du trodde kanskje jeg ikke hørte deg, men jeg kan forsikre deg om at jeg gjorde det! Når ditt barn påpekte at min sønn hadde hjerter på søkkene sine, og ertet han for at det var jentesokker, fikk du meg til å gi opp håpet med verden da du holdt med barnet ditt og flirte med. 
Min sønn er 3 år gammel, han elsker hjerter, han elsker fargen rosa, han elsker å leke med dokker og barnevogner. Men hva han elsker mer enn noe annet er å være fri til å ta sine egne valg. 

Han valgte disse strømpene i butikken og han valgte å ha på seg dem idag.
Hvorfor skal vi lære våre barn at visse saker er for jenter/gutter? Om min sønn vil ha på seg klær han velger selv, så kan han det! Om han vil ha på seg en stor, rufsete hatt, så kan han det! Om han vil ha sokker med hjerter, så kan han det! Jeg vil oppdra min sønn til å være den han vil være, og jeg godtar ikke at mennesker driver med han, forteller til han at han er fæl for hva han har på seg eller forteller han hva han bør eller ikke bør gjøre. Dette er en perfekt alder til å la våre barn ta sine egne valg og la dem finne ut av hvem dem vil være, ikke bare slik samfunnet sier de burde være! Dette er min sønn. Jeg elsker han. Elsk hjertesokkene hans og del gjerne. Jeg skulle virkelig ville se til at hun, og alle andre som synes det er greit å bestemme hvilke kjønn klær/leker etc skal ha, ser dette og jeg håper at deres trangsynhet blir erstattet med ett åpent sinn.

To the mother at nursery picking up your child. You may have thought I didn’t hear you but let me assure you I did!!…

Posted by Shona Campbell on 24. mars 2016

Jeg synes vi skal hjelpe denne moren ved å dele dette, og viktigst av alt: la barn være barn!

 

Kommentarer

kommentarer