13. juli 2024

Bartenderen tapte veddemålet. Men når han får vite hvorfor? Jeg ler så tårene triller!

En cowboy kommer inn på en bar og bestiller en drink. Han ser seg rundt og legger merke til at det er en hest som er bundet fast til et stort trau fullt av penger. Han blir nysgjerrig og lener seg over bardisken for å få oppmerksomheten til bartenderen. Han spør hva alt dette dreier seg om.

Jo, nå skal du høre, sier bartenderen. «For en dollar kan du bli med i den spesielle konkurransen vår. Hvis du kan få hesten til å le, så vinner du alle pengene i trauet.»

Mannen hever øyebrynene og nikker. «Det blir jeg med på,» sier han til bartenderen og kaster en dollar i trauet før han går bort til hesten. Han lener seg nærmere og hvisker noe i øret til hesten. Dyret ser på ham, måler han opp og ned, og begynner å le. Han ler så mye at tårene triller nedover kinnene.

Cowboyen, naturligvis, kjøper en drink til alle i baren, og legger så resten av pengene i lommen før han drikker ferdig og forlater baren.

[adsense2]

En uke senere kommer han tilbake til baren. Igjen ser han en hest som er bundet fast til et trau fullt av penger, og han spør bartenderen om han må få hesten til å le en gang til.

«Nei, nei min venn.» begynner bartenderen. «Siden det allerede har blitt gjort så har vi en ny konkurranse. Han har ledd av og til siden du var her sist, så nå er utfordringen å få ham til å gråte.»

Cowboyen klør seg i hodet og grubler «Er det greit at jeg tar ham med ut et lite øyeblikk?»

Bartenderen vurderer dette, men er nysgjerrig på hvordan cowboyen – som fikk hesten til å le så mye i forrige uke – skal gjøre dette og nikker. «Det er greit, så lenge du ikke skader ham, det vil være å jukse.»

Cowboyen nikker, kaster en dollar i trauet igjen, og tar med hesten ut. Et øyeblikk senere kommer de inn igjen og hesten gråter ustoppelig. Han gråter så mye at han får de andre gjestene til å bli triste. Så cowboyen kjøper en runde med drinker igjen, tar resten av kontantene i lommen, og mens han gjør dette så lener bartenderen seg over til ham.

«Kompis…du MÅ fortelle meg hva du gjorde. I forrige uke fikk du han til å le så mye at vi ikke fikk han til å slutte, og nå går dere bare ut en liten tur, og når dere kommer inn igjen så gråter han som et lite barn. Fortell meg hemmeligheten.»

Cowboyen snur seg mot bartenderen og gliser. «Det skal jeg fortelle deg… sier han. I forrige uke fortalte jeg hesten at min manndom var større enn hans… Og i dag viste jeg ham det.»

Fikk du deg en god latter? DEL den gjerne på Facebook: